Lekker Creme Brulèè

Creme Brulèè

4 Eiergele

2 koppies room

1 tl vanielje

1/3de koppie wit suiker

Bruin suiker om boor te strooi

Verhit die room en vanielje maar moet nie kook nie

Terwyl die room warm word meng die eier gele en suiker. (moet nie klop nie. Roer dit net. Daar mag in die hele proses nie bubbles vorm nie.)

Gooi bietjie van die warm room by die eiergele en roer deur. Meng dan die res van die room met die eiergeel. (passop vir bubbles)

Voer ‘n oond pan (ons gebruik ‘n vlekvrye staal bak) met ‘n dubbel laag kombuis papier uit.

Plaas die bakkies in ‘die oondpan.

Skep die mengsel versigtig in die bakkies sodat daar nie bubbles vorm nie. Bakkies moet half vol wees.

Vul oondpan met kookwater tot by helfte van bakkies. Passop dat die water nie in die bakkies spat nie.

Sit in oond vir 35 min by 180 grade.

Haal uit oond. Sprinkel bruin suiker oor en smelt die bruin suiker met ‘n blaas vlam..

Sit in yskas vir vier ure voor bediening.

Advertisements

6 thoughts on “Lekker Creme Brulèè

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s