FOCACCIA (2)

Ons focaccia was ’n groot sukses en baie lekker!

 

Hier is die resep! Soos julle ons seker teen die tyd ken het ons weer ’n paar veranderinge (volgens ons ‘verbeteringe’)  aan die resep aangebring!

 

500 g koekmeel

1 pakkie droë gis

2 t sout

100 ml olyf olie

1 koppie warm water

4 t fyngekerfde knoffel

10 Peppadews (gehalveer)

10 swart olywe (ontpit en halveer)

8 t vars roosmaryn (fyngekap)

½ k gerasperde mozzarella kaas

50 ml parmesaan kaas (fyn)

Bietjie growwe sout

 

Meng die meel, 2 t sout en die gis. Meng die olie en water saam en voeg dan bietjie vir bietjie by die meel terwyl jy dit meng. Hou aan meng en water/olie bygooi tot die mengsel sag is maar nie meer aan die kante van die skottel klou nie. Knie nou die deeg goed. Tien minute as jy ’n menger gebruik of 20 minute as jy met die hand knie. Maak nou die deeg ’n mooi balletjie en sit dit in ’n olie gesmeerde bak om te rys. Op ’n lekker warm plek sal dit sowat twee ure neem om dubbel die oorspronklike grote te rys.

 

Knie dit nou net af en druk dit effens plat Versprei nou die helfte wan die  roosmaryn, Peppadews, olywe en knoffel bo-oor en knie dit weer vir so een minuut tot alles nou mooi deur die deeg versprei het. Nou rol jy die deeg uit sodat dit in ’n vierkantige oondpan pas. Plaas dit op die oondpan en sit dit op ’n plek waar dit vir nog ’n uur kan rys. Strooi nou die res van die roosmaryn, knoffel, olywe, Peppadews en die kaas oor. Druk met jou vinger duike in die deeg en sprinkel olyfolie en die growwe sout oor. (Ek het sommer fynsout daarvoor ook gebruik want ek is bang die growwe sout smaak te sterk.)

 

Bak dit nou in ’n vooraf verhitte oond (220° C) vir 30 minute.

 

Lekker eet!  

Advertisements

One thought on “FOCACCIA (2)

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Verander )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Verander )

Connecting to %s